Blog

Ja sanjam jedan ružičast´ Božić

Sada već znamo da bijeli sigurno biti neće, ali kada pogledate ove ukrase – snijeg vam neće ni trebati da se prepustite čarima prosinačkih blagdana. Jer uz slatki miris cimeta, kekse iz pećnice i svjetlucave izloge, DP interijeri savjetuju: ružičasta boja idealna je za Božić 2020.!

Pa baš kao i mi, pojačajte dobru, staru (nadamo se da ovo ne čita 😉) Mariahu Carrey i ostale glazbene klasike, natočite rum punč u veliku šalicu i pročitajte kako smo obojali Božić u ružičasto, gdje smo pronašli najbolje ukrase i na koje načine smo ih iskombinirali!

… all I want, just for me, underneath my Christmas tree

I kako bismo drugačije započeli, negoli s božićnim drvcem. Najbolje ga je postaviti na mjesto vidljivo iz svih kuteva doma (odnosno prostora u kojima provodite najveći dio dana). Najčešće je to dnevni boravak ili mjesto pokraj prozora i balkonskih vrata. Prirodno ili umjetno, božićno drvce najviše će pridonijeti dobrom blagdanskom ugođaju vašeg doma.

I premda kažu kako ono nikad ne može biti previše ukrašeno, mi smo ipak mišljenja da ukrasi na granama trebaju biti usklađeni i redom povješani (horoskopske Djevice će nas pogotovo razumjeti 😊). Savjet je da na drvce prvo stavite lampice: zakačite ih na sam vrh bora te ih spuštajte prema dnu okružujući cijeli bor. Izbor lampica danas je zaista raznolik, ali kako bi naše ružičaste nijanse došle do izražaja, odabrali smo klasične lampice bez boje. Nakon što smo ih postavili, dodali smo veće i manje kuglice u ružičastim i rozim nijansama te poneku kuglicu zlatne boje, a kako bismo dobili na odsjaju i efektu. Kuglice smo naručili s Emmezetinog webshopa, a možete ih pronaći točno na linku.

  • Text Hover

 driving home for Christmas

Osim kuglicama, naš bor ukrasili smo prekrasnim čarobnim kočijama, mašnicama, zvijezdama i anđelima, isto tako u rozim i zlatnim nijansama. Osim na bor, ove ukrase možete postaviti i u druge aranžmane, kao što je adventski vijenac. Što se izbora tiče, najljepše smo pronašli isto tako u Emmezeti. Naručiti ih možete tako da kliknete na: čarobna kočija, cvijet, a oduševit će vas i ovaj srebrni sob. Ako biste pak željeli posjetiti trgovinu, isplanirajte si više vremena, jer mi se nismo mogli odvojiti od ovih slatkih dekoracija satima!

Slika 1 www.emmezeta.hr

  • Text Hover

Slika 1 www.emmezeta.hr

  • Text Hover

… I played my drum for him pa rum pum pum pum

I nijedna božićna bajka ne može proći bez – orašara. Priču o njima već smo vam ispričali, a svojim odjelcem, ručicama i bubnjevima, vašem blagdanskom domu donijet će zaista jednu posebnu čar. Ali i sreću, kako kaže staro vjerovanje. Možete ga staviti ispod bora, na stolić ili policu, a čak i pored ulaznih vrata svog doma. Jer kod orašara je upravo specifično što mu zapravo dodatan kontekst i nije potreban: poseban je sam po sebi. Ipak, pokraj njega možete dodati rozi svijećnjak ili jednostavan stolni borić.

Najljepše orašare ove godine pronašli smo na web stranicama Emmezete i Jyska.

  • Text Hover
  • Text Hover

… simply having a wonderful Christmas time

Tko može donijeti veseliji božićni ugođaj negoli simpatični ukrasni patuljci s velikim kapama? Upravo jedan takav postavili smo ispod našeg bora i dodali mu ružičastu traku. Najljepše patuljke pronašli smo u Jysk trgovinama (pogledajte ovdje i ovdje).

Sada kada imate drvce, lampice, zvjezdice, patuljke i orašare, ostalo je još ukrasiti blagdanski stol. Pa glavno jelo možete postaviti uz  prekrasne stolne prostirke (klikni: ovdje), a kolačiće poslažite na rozi stalak ili u preslatku kutijicu (klikni ovdje i ovdje).

  • Text Hover
  • Text Hover

A da bi Božić bio potpun, potrebno je još pripremiti poklone. Nakon što ste obavili shopping (ne čekajući zadnji tren 😉), umotajte ih u zlatni papir za ukrašavanje, dodajte ružičastu mašnu i za kraj – puno ljubavi!

Ružičaste blagdane žele vam DP interijeri!